Mainos

Finlandia-palkinto Sinervon elämäkertaromaanille

Helena Sinervo on saanut vuoden 2004 kirjallisuuden Finlandia-palkinnon romaanistaan Runoilijan talossa. 26 000 euron tunnustuksen luovutti Sinervolle professori Jukka Sarjala.

Tämän vuoden kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saa Helena Sinervo teoksellaan Runoilijan talossa. Palkinnon saajan valitsi professori Jukka Sarjala. Palkinnon suuruus on 26 000 euroa.

Kirja on "minä-muodossa" -kirjoitettu elämäkertaromaani 1900-luvun jälkipuoliskon merkittävästä runoilijasta ja kääntäjästä Eeva-Liisa Mannerista.

Sarjala luonnehtii perusteluissaan Sinervon aihevalintaa rohkeaksi ja kielenkäyttöä huolitelluksi ja kauniiksi. Sarjalan mielestä minä-muotoinen kerronta on vaatinut Sinervalta uskallusta, tietämystä ja myötäelämisen taitoa.

- Poikkeusihmisen ajattelun jäljittäminen intiimejä tuntemuksia myöten on kielentynyt uskottavasti, Sarjala toteaa.

Sinervo: Runoiljan talossa

Runoilijan talossa on Sinervon ensimmäinen romaani. Tätä ennen hän julkaissut viisi runokokoelmaa. Lisäksi Sinervo on toiminut kääntäjänä ja kriitikkona.

Vuoden parhaan romaanin tittelistä kilpailivat Sinervon Runoilijan talossa lisäksi viisi teosta: Pirjo Hassisen Kuninkaanpuisto, Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani, Asko Sahlbergin Tammilehto, Jari Tervon Myyrä sekä Erik Wahlströmin Den dansande prästen eli Tanssiva pappi.

Finlandia-palkinto jaettiin Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä puolilta päivin.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 03.12.2004)

(Seitsemän uutiset 02.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.