Finlandia Junior -palkinnon sai kisan ainoa lastenkirja

Timo Parvelan Keinulauta on voittanut tämän vuoden Finlandia Junior -palkinnon. Keinulauta oli kisan ainoa lastenkirja. Muut palkintoehdokkaat olivat varhaisteineille ja sitä vanhemmille lukijoille suunnattuja.

Vuoden 2006 Finlandia Junior -palkinnon saavat kirjailija Timo Parvela ja kuvataiteilija Virpi Talvitie lastenkirjasta Keinulauta (WSOY). Palkintosumma on 26 000 euroa. Voittajan valitsi kuudesta esiraadin nimeämästä ehdokkaasta kirjailija Jukka Virtanen.

Virtasen perustelujen mukaan Keinulauta on jännittävä, hauska, viisas ja kaunis kirja. Pieni Pii etsii tarinassa keinujakaveria laudan toiseen päähän. Etsintämatka vie Piin seikkailuihin ja elämän peruskysymysten pohdintaan. "Keinuminen ei onnistu, jos toisessa päässä ei istu kukaan." Pii osaa tiivistää keinufilosofiansa mietelauseiksi muistikirjaansa.

- Aika näyttää, kuinka korkealle lukijat Keinulaudan heilauttavat. Siinä on ainekset yltää lastenkirjaston klassikkohyllylle, toteaa Virtanen.

Muut Finlandia Junior -palkintoehdokkaat olivat varhaisteineille ja sitä vanhemmille lukijoille suunnattuja. Ehdolla livat Henrika Anderssonin Emma Gloria och de Levande Varslarna (Söderströms), Anu Holopaisen Molemmin jaloin (Karisto), Seita Parkkolan Viima (WSOY), Sirpa Puskalan Kingi (WSOY) sekä Virpi Saarisen Hämäränkoira (Otava).

Suomen Kirjasäätiön perustama Finlandia Junior -palkinnon suuruus on 26 000 euroa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja