Mainos

Finland Festivals palkitsi Pink Twins -veljesparin

Finland Festivals on myöntänyt Juha ja Vesa Vehviläisen Pink Twins -ryhmälle vuoden 2003 nuoren taiteilijan palkinnon.

Finland Festivalsin vuoden 2003 nuori taiteilija on Pink Twins. Pink Twins on yhtä kuin video- ja musiikkitaidetta tekevä veljespari Juha ja Vesa Vehviläinen. Pink Twins tekee livemusiikkikeikkoja klubeilla ja sen videotaidetta on ollut esillä gallerioissa ja museoissa. Veljeksistä Juhalla on tietokoneohjelmointi- sekä musiikkiharrastustaustaa ja Vesalla kuvataidetaustaa.

-Räätälöimme töitämme mielellämme eri festivaaleille, Vesa Vehviläinen kertoi nuoren taiteilijan nimen julkistamistilaisuudessa Helsingissä tänään.

Vuoden nuoren taiteilijan valinnan ideana on ollut löytää uusia kasvoja FF:n jäsenfestivaaleille. Pink Twinsilla niin äänen kuin kuvan käsittely tapahtuu tietokoneella sämpläten.

-Käytännössä suhde sämplättävään materiaaliin on usein varsin ambivalentti eikä välttämättä kovin kunnioittava, kuvaa esittelyssään Anton Nikkilä taiteilijaveljesten asennetta.

-Alkuperäismateriaalia vääristetään ja muokataan groteskimmaksi tietokonesoftalla, ja tapa sämplätä on lähellä alkuperäismateriaalin tuhoamista, Nikkilä kertoo.

Pink Twinsin videoteosten ja juuri ilmestyneen ensimmäisen Let It Beep -cd:n arvosteluissa ovat vilahdelleet sanat mankeli ja asiakirjasilppuri kuvaamassa parin työmetodia.

Pink Twinsin seuraava klubikeikka on 22. marraskuuta Helsingissä ravintola Semifinaalissa kokeellisen musiikin ja liikkuvan kuvan Avanto-festivaalilla. Pink Twinsin videotaidetta voi piakkoin nähdä Helsingin Viiskulmaan avattavassa Galleria Huudossa.

Järvenpään puistobluesilla hyvä kesä

Finland Festivals julkisti tänään myös menneen kesän tapahtumien kävijätilastot. Tilastojen mukaan Finland Festivalsiin kuuluvien tapahtumien kävijämäärä nousi tänä vuonna yli 1,9 miljoonaan.

Parhaiten menestyivät mm. Järvenpään puistoblues, Jyväskylän kesä, Ilmajoen musiikkijuhlat ja Kotkan meripäivät, joiden lipunmyynti kasvoi 30 prosentilla.

Lipunmyynti väheni mm. Lahden kanssainvälisillä urkuviikoilla, Tampere Biennalessa sekä Työväen musiikkitapahtumassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.