Mainos

Fini odottaa kohuministerin eroavan Italian hallituksesta

Italian varapääministeri Gianfranco Fini odottaa saksalaisia haukkuneen apulaisministerin Stefano Stefanin eroavan Italian hallituksesta.

-Uskon, että pääministeri Silvio Berlusconi pyytää häntä vetämään johtopäätöksensä tapahtuneesta, sanoi Fini perjantaina Roomassa.

Käytännössä tämä merkitsee, että Stefani joutuu eroamaan. Pääministeri ei voi suoraan erottaa häntä.

Turismista vastaava apulaisministeri kuvasi viime viikolla italialaislehdessä saksalaisia muun muassa hypernationalistisiksi blondeiksi, jotka valtaavat Italian rannat.

Lausunto kuohutti Saksaa ja sai liittokansleri Gerhard Schröderin perumaan Italian-lomansa. Peräti 40 prosenttia Italiaan tulevista turisteista on saksalaisia.

Finin mukaan Stefanin motiiveja on turha miettiä enempää. -Typerys on typerys, eikä mitään muuta kuin typerys, hän sanoi Roomassa vieraileville ulkomaisille toimittajille.

Ilmoitus mahdollisesta erosta oli yllätys myös vierailua seuranneille Italian ulkoministeriön virkamiehille.

Varapääministeri vakuutti samalla uskovansa lujasti, ettei Berlusconin oma aiempi murjaisu saksalaiselle europarlamentaarikolle ole vaurioittanut Saksan ja Italian välejä. Berlusconi ilmoitti vähän ennen Stefanin vuodatuksia Euroopan parlamentissa, että saksalaismeppi Martin Schulz sopisi hyvin keskitysleirin vartijana toimivan luottovangin elokuvarooliin.

Fini muistutti tänään, että liittokansleri Schöder oli Berlusconin kanssa keskusteltuaan pitänyt asiaa loppuunkäsiteltynä.

Fini samoin kuin Italian ulkoministeri Franco Frattini puhuivat toimittajille vuolaasti Saksan ja Italian historiallisista siteistä ja läheisistä väleistä. -Saksa haluaa nähdä Italian puheenjohtajuuskauden onnistuvan, Frattini vakuutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.