Mainos

Finavitec ostaa Finnyardsin elektroniikan

Finavitec on tehnyt Finnyardsin kanssa aiesopimuksen yhtiön elektroniikkaliiketoiminnan ostamisesta. Toimitusjohtaja Veijo Vartiaisen mukaan yhtiöiden osaamiset täydentävät toisiaan ja kauppa parantaa Finavitecin mahdollisuusia toimittaa puolustusvoimille entistä monipuolisempia ja kokonaisvaltaisempia elektroniikkasovelluksia.

Finnyards Oy Elektroniikka valmistaa valvontalaitteita puolustusvoimille sekä avaruuselektroniikkaa ja testijärjestelmiä Euroopan satelliittiohjelmiin. Yhtiön liikevaihto on noin 42 miljoonaa markkaa.

Finnyardsin elektroniikkayksikkö on pohjoismaiden merkittävin vedenalaisten valvontajärjestelmien kokonaistoimittaja ja Suomen suurin avaruuslaitetoimittaja. Avaruustestijärjestelmien myötä syntynyttä tietotaitoa sovelletaan myös elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

Finavitec on erikoistunut puolustusvoimien lentokaluston huoltoon, rakenteiden valmistukseen ja kokoonpanoon sekä avaruusrakenteisiin. Finavitecin ja sen tytäryhtiön Finavicompin liikevaihto on tänä vuonna noin 330 miljoonaa markkaa.

Suomen valtion omistama Finavitec siirretään myöhemmin osaksi Patria Industries -konsernia. Finavitecilla on noin 900 työntekijää. Finnyards Elektroniikalla on runsaat 100 työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.