Mainos

Finavian Suonoja: Vaatimukset melukorvauksista kohtuuttomia

Finavian hallituksen puheenjohtaja Soili Suonoja pitää kohtuuttomina vaatimuksia siitä, että Finavian pitäisi korvata lentomelusta aiheutuvia haittoja.

– Emmehän me voi rullata kenttää rullalle ja siirtää sitä muualle.

Huomenta Suomen Torstaikabinetissa vierailleen Suonojan mielestä Helsinki-Vantaan lentokentän melu ei voi olla yllätys kenellekään.

– Finavian lentokenttä on ollut 60 vuotta samalla paikalla ja se olisi pitänyt kaikkien ympäröivän yhteiskunnan tiedossa olla.

"Melukeskustelu kaksinaamaista"

Lentomelua koskevia kiistoja selvitetään Suomen oikeusasteissa. Riidat koskevat lentomelualueen kokoa ja sitä, kuuluuko Finavian korvata lentomelusta johtuvia taloudellisia menetyksiä esimerkiksi lentomelualueen maanomistajille.

Suonoja pitää pitää melukeskustelua hieman kaksinaamaisena.

– Onko se vähän epärehellistä, että politikot ovat kaavoittaneet niin lähelle lentokenttää ja samalla he toteavat, että lentokenttä on erittäin tärkeä yhteyksien takia.

Suonoja muistuttaa myös, että Helsinki-Vantaan lentokenttä on iso työllistäjä. Alueella käy töissä 20 000 ihmistä. Lentokentän osuus bruttokansantuotteesta on jopa 3,2 % eli Nokian mahtiaikojen luokkaa.

– Se on kuin taloudellinen sydän Vantaalla ja sitten toisaalla lähdetään taistelemaan lentomelua vastaan.

Uusi ympäristölupa rajoittaa yömelua

Suonoja vakuuttaa, että melua pyritään kaikin keinoin pienentämään. Esimerkiksi uusi ympäristölupa rajoittaa yömelua ja päivällä melua yritätään vähentää liukulaskeutumisella.

– Olen todella pahoillani ihmisten puolesta, jotka kärsivät siitä ja asuvat niin lähellä mutta en katso, että on meidän tehtävä korvata tätä meluhaittaa, Suonoja sanoo.

Lentomelualueella asuu noin kolmetoistatuhatta suomalaista.

Katso Finavian hallituksen puheenjohtajanSoili Suonojan haastattelu: (Huomenta Suomi 22.12.2011)

Katso myös 45 minuuttia:Koti kiitotien varjossa (21.12)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.