Mainos

Finavialla ei suunnitelmaa lentokenttien lakkauttamisesta – "Kenttien kohtalo riippuu lentoyhtiöistä"

Finavian ei ole olemassa minkäänlaista suunnitelmaa kotimaan maakuntakenttien lopettamisesta. Lentoasemaverkosta vastaava johtaja Joni Sundelinin mukaan kenttien kohtalo riippuu täysin sinne operoivista yhtiöistä.

- Se on täysin markkinapohjaista miten tilanne tulee kehittymään, Sundelin sanoo. 

Finnairin rooli ja sen tekemät päätökset mahdollisista vuorojen karsimisista tulevatkin olemaan keskeisessä osassa kun maakuntakenttien kohtalosta päätetään.

- Se on yksi ratkaiseva tekijä. Mutta myös kaikki muut asiakkaat, ja se mitä ne tekevät.

- Monilla vähemmän matkustavia omaavilla kentillä Finnair on se ainoa kotimaan reittiliikennettä tarjoava yhtiö, Sundelin muistuttaa.

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan Finnair käy maakunnissa parhaillaan keskusteluja löytääkseen keinoja lentoyhteyksien turvaamiseksi. Toistaiseksi päätöksiä liikenteen karsimisesta ei ole tehty, mutta Vauramon mukaan haasteellisia reittejä ovat alle 100 000 vuosimatkustajan reitit. 

Finavin Sundelin kertoo, että Suomen kentistä Enontekiön, Kemi-Tornion, Kuusamon, Kokkola-Pietarsaaren, Jyväskylän, Kajaanin, Savonlinnan, Varkauden ja Lappeenrannan kentät jäävät kokonaan alle sadantuhannen vuosittaisen matkustajan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.