Mainos

Finavia: Suomen lentokielto ei ole liioiteltu

Finavia ei pidä Suomen lentokieltoa liioiteltuna. Lentokielto on saanut kritiikkiä ja on sanottu, että muualla lennetään, mutta Suomessa ei. Finavian liiketoimintajohtaja on kuitenkin sitä mieltä, ettei Suomessa olla sen varovaisempia kuin muuallakaan.

– Meillä on täysin samat kriteerit kuin muuallakin. Kuka tahansa voi mennä nettiin katsomaan tuhkakarttaa. Kaikki maat tekevät niiden perusteella päätöksen siitä, mitkä kentät on pakko sulkea, liiketoimintajohtaja Reijo Tasanen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Tasasen mukaan on tärkeää, ettei moottoreihin mene tuhkaa. Hän kertoo, että myös Euroopassa on jouduttu sulkemaan suurin toivein avattuja lentoasemia tuhkapilven arvaamattomien liikkeiden takia. Suomessa jouduttiin maanantaina sulkemaan monta kenttää kolme tuntia aiottua aiemmin, koska pilvi ei liikkunut ennusteiden mukaan.

Finnair ei tee testilentoja

Monet lentoyhtiöt ovat lentäneet testilentoja, mutta Finnair ei. Finnair kritisoi lentoja muutenkin - yhtiön toimitusjohtajan mukaan testilennot eivät ole edes varsinaisia testilentoja, vaan siirtojärjestelyitä, joilla valmistaudutaan operaatioiden aloittamiseen. Finavian Tasanen kertoo, ettei heitä ole painostettu testilennoista, mutta keskusteluja asiasta on käyty.

Lentoyhtiöt ovat saanet paljon pyyhkeitä tapahtuneesta. Eilen Finnair kertoi tiedotustilaisuudessa ymmärtävänsä asiakkaiden huolet, mutta kotiin tuominen on haastavaa.

– Pyydämme kärsivällisyyttä. Emme pysty täydelliseen suoritukseen, mutta teemme parhaamme, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

Lähes 300 000 ihmisen lento jäänyt lentämättä

Finavian Tasanen arvioi, että lento on jäänyt lentämättä noin 270 000 matkustajalta. Lentoliikenteen normalisoitumiseen kulunee siis kauan aikaa.

– Maanantaina tuotiin noin tuhat ihmistä ja eilen muutamia tuhansia. Ensiksi käynnistyy Kaukoidän liikenne, sitten Euroopan ja viimeisenä kotimaan liikenne.

Katso Finavian liiketoimintajohtajan Reijo Tasasen haastattelu (Huomenta Suomi 22.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.