Mainos

Finanssivalvonta jyrähti: Pankkipalvelut eivät saa heiketä

Finanssivalvonta on kiinnittänyt huomiota pankkikonttoreiden vähenemiseen. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin kohtuullinen.

Finanssivalvonta otti viimevuotisessa raportissaan kantaa pankkien palveluiden heikentymiseen. Sen mukaan pankkikonttorien väheneminen voi paikallisesti heikentää joidenkin asiakkaiden pankkipalveluiden saatavuutta. Finanssivalvonta seuraa pankkipalveluiden saatavuutta vuosittain.

Finanssivalvonnan mukaan muita hankalammassa asemassa ovat erityisesti ryhmät, jotka eivät voi käyttää verkkopankkia tai maksukortteja.

Peruspalvelut vaarassa, tilanne ei voi heiketä

Vuonna 2003 peruspankkipalvelut turvattiin lakisääteisesti. Finanssivalvonnan arvion mukaan peruspankkipalveluiden saatavuus on tällä hetkellä kohtuullisella tasolla. Tilanne on viime vuosina kuitenkin heikentynyt.

Vuodesta 2011 viidesosa pankkikonttoreista on suljettu. Konttoreita on suljettu noin sadan konttorin vuosivauhtia.

– Pidämme tärkeänä, että käteisen saatavuus ei enää merkittävästi laske, toteaa lakimies Sanna Atrila Finanssivalvonnasta. Pankkikonttorit ovat yksi tekijä käteisen ja palveluiden saatavuuden turvaamisessa.

Myös palveluiden hinnat syynissä

Konttorien tilalle on kuitenkin tullut toisenlaisia pankkipalveluita, kuten talletusautomaatit, käteisen nosto kassoilta sekä käteisautomaatit.

Finanssivalvonta on aiemmin huomauttanut pankkeja kohtuuttomista pankkipalveluiden hinnoista. Pankkipalvelut eivät saa maksaa kohtuuttomasti, sillä se rajoittaa niiden tosiasiallista saatavuutta.

Äänestys

Voiko kaikki pankkiasiat hoitaa sujuvasti verkon kautta?

Kyllä

Ei

Voiko kaikki pankkiasiat hoitaa sujuvasti verkon kautta?

Kyllä 26%

Ei 74%

26%
74%
ääniä 4534 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.