Finanssialan keskusliitto: Pankkihyökkäyksiä voi tulla lisää

Viime päivien palvelunestohyökkäykset suomalaisia pankkeja vastaan tuskin jäävät viimeisiksi, arvioi Finanssialan keskusliitto.

Johtava asiantuntija Mika Linna ennakoi, että hyökkäyksiä tulee lisää, koska niihin käytettävät työkalut ovat nykyään tehokkaita ja helposti saatavilla.  

Linnan mukaan hyökkäyksen laajuus ja sen aiheuttamat kustannukset selviävät lähiviikkojen jatkotutkimuksissa. 

– Todennäköisesti tämä on ollut suurin suomalaiseen kohteeseen tehty hyökkäys. Maailmalla on ollut vastaavia, mutta minun tiedossani ei ole, että Suomessa olisi ollut näitä.

Hyökkäykset OP:ta vastaan alkoivat uudenvuodenaattona ja ovat jatkuneet tänään jo viidettä päivää. Aamulla hyökkäykset näyttivät olevan jo ohi, mutta ne vaikuttavat alkaneen alkuiltapäivällä uudelleen. OP:n mukaan palvelut toimivat, mutta lyhyet häiriöt ovat mahdollisia. Myös jotkut Nordean asiakkaat ovat kertoneet häiriöistä verkkopankissa. 

Linna huomautti, että hyökkäysten torjunnan kannalta on erittäin tärkeää, että sekä kuluttajat että yritykset pitäisivät huolta omien laitteidensa turvallisuudesta pitämällä ohjelmistot ja suojaukset ajan tasalla. 

– Ei ole kyse vain pankkiasioinnista. Jos joku pystyy kuluttajan tai yrityksen laitetta ohjailemaan, sillä voi tehdä paljon muutakin pahaa. 

Lue myös:

    Uusimmat