Mainos

Finanssi-Sampo haluaa finanssitavarataloksi Virossa

Finanssi-Sampo on tehnyt tarjouksen Viron kolmanneksi suurimman pankin ostamiseksi. Tarjous koskee Viron Keskuspankin omistamaa 57,9 prosentin osuutta Optiva Pankin osakepääomasta. Sammon mukaan keskuspankki on periaatteessa hyväksynyt tarjouksen. Sampo tavoittelee Virossa samanlaista finanssitavaratalon asemaa, johon se on Suomessa pääsemässä Leonia-yhteistyöllä.

Myös Ühispank on tarjoutunut myymään Sammolle 18,8 prosentin osuutensa Optiva Pankista. Finanssi-Sampo aikoo tehdä tarjouksen lunastaakseen loputkin vähemmistöosakkaiden omistamat osakkeet samaan hintaan kuin Ühispankin omistamat Optivan osakkeet.

Finanssi-Sammon ja Viron keskuspankin tavoitteena on allekirjoittaa sitova kauppakirja kesäkuun loppuun mennessä. Viron markkinoilla toimii nykyisin seitsemän pankkia, joista Optiva Pank on kolmanneksi suurin. Sen osuus pankkien yhteenlasketusta taseesta on noin 7,5 prosenttia ja kaikista pankkiluotoista noin 7 prosenttia. Optiva Pank on keskittynyt erityisesti yritysasiakkaisiin. Sampo on Viron vakuutusmarkkinoiden johtaja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.