Mainos

Financial Times: IMF kehottaa Yhdysvaltoja nostamaan korkoja

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mielestä Yhdysvaltojen olisi nostettava korkoja hillitäkseen talouskasvua ja välttääkseen äkillistä kasvun pysähtymistä, kirjoittaa brittiläinen Financial Times -lehti.

Lehti on saanut Hollannin valtiovarainministeriön kautta haltuunsa otteita IMF:n puolivuotisraportista, joka julkaistaan kahden viikon kuluttua. IMF:n raportin mukaan Yhdysvaltain talous jatkaa kasvua lähes vailla hinta- ja palkkapaineita. Järjestö on myös nostanut jyrkästi Yhdysvaltain tämän vuoden talouskasvuennustetta 3,7 prosenttiin, kun vielä toukokuussa ennuste oli tasan kolme prosenttia.

Tämän vuoksi järjestö katsoo, että maan rahapolitiikkaa olisi kiristettävä, jotta mahdollisia riskejä voitaisiin rajoittaa ja estää talouden ylikuumentuminen.

IMF on puolivuotisraportissaan lisäksi korottanut maailman tämän vuoden talouskasvun 2,8 prosenttiin aiemmasta 2,3 prosentista, koska etenkin Aasian maat näyttävät selviävän talouskriisistään odotuksia nopeammin.

Myös Venäjän ja Brasilian kriisit näyttävät jääneen ennakoitua lievemmiksi. IMF on kuitenkin huolissaan jatkuvasta vaihtotaseen epäsuhdasta Yhdysvaltojen ja Euroopan sekä Japanin välillä.

Euroopan unionin rahapolitiikka on IMF:n mielestä kohdallaan nykyisessä taloustilanteessa. Jos euroalueen toipuminen jää odotuksia heikommaksi, IMF:n mielestä on mahdollista vielä alentaa korkoja ja verotusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.