Mainos

Fimean johtaja Roche-kohusta: Syökää edelleen lääkkeenne

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea vakuuttaa, että Roche-yhtiön lääkkeitä voi edelleen käyttää turvallisesti.

Fimean ylijohtaja Erkki Palva kertoo MTV3 Uutisille, että sveitsiläisyhtiön lääketurvallisuuden raportoinnissa esiintyvät puutteet eivät vaikuta yksittäisissä tapauksissa eli ihmisille ei aiheudu välitöntä vaaraa yhtiön lääkkeiden käytöstä.

Palva ei kuitenkaan tässä vaiheessa halua nimetä yksittäisiä lääkkeitä, joiden turvallisuustiedot olisivat puutteellisia.

– Kyllähän tällä yrityksellä on paljon lääkkeitä, jotka ovat meille tuttuja ja käytössä. En kuitenkaan halua nimetä niitä nyt erikseen, koska tiedoiltaan puutteellisten lääkkeiden määrää ei vielä ole selvitetty loppuun.

– Meillä on kuitenkin valtava määrä muista kanavista tullutta tietoa, jolla lääkkeiden käyttöturvallisuus on varmistettu.

Lähinnä reseptilääkkeitä

Selvityksen alla olevat lääkkeet ovat Fimean mukaan valtaosin reseptilääkkeitä. Joukossa on usean lääkeryhmän lääkkeitä, esimerkiksi syöpähoitoon tarkoitettuja lääkkeitä.

Palva huomauttaa myös, että ruotsalaisen Aftonbladet-lehden tänään julkaisema lista ei hänen mielestään vaikuta erityisen luotettavalta.

Julkisuuteen levinneiden tietojen mukaan Roche on jättänyt kertomatta yhteensä 35 eri lääkkeen mahdollisesti vaarallisista sivuvaikutuksista. Kaikkia näitä lääkkeitä myydään Ruotsissa.

Suomessa Fimea ja Rochen tytäryhtiö ovat käsitelleet asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.