Mainos

Filmitähti Malkovich valloitti Turun

Filmitähti John Malkovich on esiintynyt tänään Turussa oopperan tähtenä. Tositapahtumiin perustuva teos sarjamurhaajasta yhdistää näytelmän ja perinteisen oopperan.

56-vuotias Malkovich on maailman arvostetuimpia näyttelijöitä, filmitähti vailla minkäänlaisia tähden temppuja. Turun pressitilaisuuteen hän saapui etuajassa ja esitti pätkän teosta lehdistölle.

Infernal Comedy, sarjamurhaajan tunnustuksia on vähintäänkin omalaatuinen tosikertomus itävaltalaisesta murhamiehestä. Malkovichin esittämä Jack Unterweger oli Itävallan kulttuurielämän julkkis vasta parikymmentä vuotta sitten. Lopulta ilotyttöjen murhaaja saatiin kiinni, ja hän teki itsemurhan.

Tosikertomuksessa on siis kaikki ainekset oopperaan. Mutta sarjamurhaajakaan ei pelasta oopperaa, ellei tarinassa ole syvyttä, korosti Malkovich Turussa:

- En halua tehdä näyttämöllä näytelmää, oopperaa, tai miksi tätä nyt kutsuisikaan, jos tunnen, että kirjoitettu teksti ei tue täysillä tarinan mahdollisuuksia.

Ranskassa asuva Malkovich kertoo viihtyvänsä tätä nykyä hyvin eurooppalaisilla näyttämöillä.

- Minulla on ollut todella hyvä työura molemmilla mantereilla. Tietysti on olemassa perustavanlaatuisia eroja siinä, mikä on kulttuurin rooli ja mikä on taiteilijan asema Yhdysvalloissa verrattuna Eurooppaan, sanoi Malkovich.

Malkovichin teatteriseurueen aikataulujen vuoksi Turun musiikkijuhlien hittiteos Infernal Comedy esitettiin jo tänään Turun konserttitalolla. Juhlien varsinaista festivaaliviikkoa vietetään elokuussa.

Katso Kari Pyrhösen juttu Turusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.