Mainos

Fillarikypärä on muotia

Pyöräilykypäröitä on alkanut näkyä ilahduttavan paljon liikenteessä. Turvatrendin kärjessä on pääkaupunki Helsinki, mutta myös muualla maassa aletaan ymmärtää kypärän merkitys.

Liikenneturvan kesäkuun alun laskennan mukaan kypärää käytti 23 prosenttia pyöräilijöistä, kahtena edelliskesänä luku oli 21 prosenttia. Helsingin seudulla jo 39 prosenttia pyöräilijöistä pistää suojapäähineen paikalleen. Turun seutu oli kakkonen lukemalla 27 prosenttia. Myös Kuopion seutu piti paikkansa parhaiden alueiden joukossa 22-prosenttisella käytöllään.

Turman rikkoma kypärä korvataan

Liikenneturva korvaa onnettomuudessa rikkoutuneen pyöräilykypärän uudella, vastaavanlaisella kypärällä enintään 300 markkaan asti, jos rikkoutuneesta kypärästä ei ole saanut korvausta muualta. Rikkoutunut kypärä lähetetään tai tuodaan Liikenneturvan keskustoimistoon tai johonkin aluetoimistoon. Uuden kypärän saamiseksi täytetään lomake, jossa kysytään onnettomuuden kulusta. Onnettomuustietoja ja rikkoutunutta kypärää käytetään tutkimustarkoituksiin. -Uusi kypärä lähetetään korvauksen hakijalle, Liikenneturva lupaa.

Pienokaisille kiitosta

Valtakunnallisen liikenneturvallisuussuunnitelman tavoitteena on nostaa pyöräilykypärän käyttö 50 prosenttiin vuoden 2000 loppuun mennessä. Nyt vain alle kouluikäisten ryhmä täyttää ikäryhmälle asetetun tavoitteen. Viime vuonna kuoli tieliikenteessä ennakkotietojen mukaan 60 pyöräilijää. -Jos kaikki liikenteessä menehtyneet pyöräilijät olivat käyttäneet kypärää, noin puolet olisi tutkimusten mukaan selvinnyt hengissä, kerrotaan Liikenneturvasta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.