Mainos

Filippiinit: Voimakeinot mahdollisia Jololla

Filippiinien hallitus ei sulje pois sotilaallisen iskun mahdollisuutta Jolon saarella panttivankeja pitäviä muslimisissejä vastaan, sanoo hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajado.

Aventajado varoittaa radiohaastattelussa, että hallitus saattaa lopulta käyttää sotavoimaa sissejä vastaan, jos nämä käyttäytyvät "kohtuuttomasti". Aventajado vakuuttaa, että Filippiinien hallitus pyrkii kaikin keinoin rauhanomaiseen ratkaisuun panttivankikiistassa.

-Jos sissit kuitenkin ovat kovin kohtuuttomia, se onkin sitten toinen tarina, hän sanoi filippiiniläiselle DZMM-radioasemalle antamassaan haastattelussa. Kun Aventajadolta kysyttiin, onko mahdollista, että Filippiinien asevoimat ryhtyisi panttivankien pelastusyritykseen, Aventajado vastasi, että "hallitus pitää sen mahdollisuuden aina avoimena".

Armeijan puuttuminen sieppauksiin on monesti johtanut verilöylyyn Filippiineillä. Hallitus on joutunut punnitsemaan vaihtoehtojaan sen jälkeen kun neuvottelut panttivankien vapauttamisesta jumiutuivat viime viikolla sissien vaadittua tiettävästi miljoonan dollarin lunnaita jokaisesta panttivangista. Sissit ovat pitäneet 21 ihmistä panttivankeinaan kuutisen viikkoa. Joukossa on kaksi suomalaista miestä.

(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.