Mainos

Filippiinit varoittaa sissejä uusista vangeista

Filippiinien hallitus varoitti sissiliike Abu Sayyafia ottamasta enää uusia panttivankeja tai hallitus muuttaisi politiikkaansa sieppaajien suhteen.

Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajado sanoi radiohaastattelussa, että hallitus ei enää sietäisi uusia sieppauksia neuvottelujen aikana. Nykyinen draama on kestänyt tänään 100 päivää. Aventajado ei kuitenkaan tarkentanut millä tavalla hallitus muuttaisi suhtautumistaan sisseihin, mikäli uusia sieppauksia tapahtuisi.

Aiemmin hän on sanonut, ettei sotilaallinen toimi vankien vapauttamiseksi ole poissuljettu mahdollisuus. Tällä hetkellä Abu Sayyaf pitää Jolon saarella 17 panttivankia, joista 15 on ulkomaalaisia ja kaksi filippiiniläisiä. Sissit ottivat vangeiksi neuvottelujen aikana kolme ranskalaista, yhden saksalaisen ja kaksi filippiiniläistoimittajaa.

Myös ryhmä kristittyjä saarnamiehiä on heidän vankinaan muualla. Abu Sayyaf on vapauttanut tähän mennessä kuusi malesialaista, yhden saksalaisen sekä toimittajista filippiiniläiset ja saksalaisen.

Turvallisuuspalvelun lähteiden mukaan 17 sissiä olisi lähtenyt Jololta muutama päivä sitten tarkoituksenaan ottaa lisää ulkomaalaisia panttivankeja - mahdollisesti Tawi Tawilla työskenteleviä meribiologeja tai Palawanissa lomailevia matkailijoita.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.