Mainos

Filippiinit vaativat kaikkien vankien vapauttamista Jololla

Virkamieslähteiden mukaan Filippiinien presidentti Joseph Estrada vaatii Abu Sayyaf -muslimisissejä vapauttamaan kaikki pitämänsä panttivangit. Estradan kerrotaan haluavan kaikki panttivangit vapaaksi, ja mieluiten kaikki yhdellä kertaa.

Sissit vapauttivat eilen yhden Jolon saarella pidetyistä 21 vangista. Kaappaajat ilmoittivat, että vapautus oli hyvän tahdon ele. Vapautettu malesialainen mies saapui jo eilen illalla Filippiinien pääkaupunkiin Manilaan tavatakseen presidentti Estradan ennen paluutaan kotimaahansa. Hän oli saamastaan skorpioninpistosta huolimatta hyvässä kunnossa.

Sissit päästivät vapaaksi malesialaisen miehen

Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajado torjui törkeänä valheena filippiiniläisen lehtitiedon, jonka mukaan vapauttaminen oli osa malesialaisen neuvottelijaryhmän ja sissien välistä kuuden miljoonan markan lunnassopimusta. Aventajado vakuutti, ettei miehen vapauttamisesta ei maksettu lunnaita. Hän pitää kuitenkin vapauttamista läpimurtona ja on toiveikas neuvottelujen edistymisestä tulevaisuudessa.

Avustuspaketti lähti Jolon saarelle

Ensimmäinen avustuslähetys kahteen viikkoon lähetettiin tänään Jolon saarelle. Filippiinien hallituksen välittäjä toimittaa huomenna panttivangeille viisi laatikollista ruokaa ja lääkkeitä. Lähetyksen mukana on myös panttivangeille osoitettuja kirjeitä.

Aasialaisten panttivankien luona käy myös lääkäriryhmä. Kahdeksaa malesialaista ja kahta filippiiniläistä panttivankia on yli kaksi viikkoa pidetty eri paikassa kuin kymmentä muuta panttivankia. Jolon saaren johtava terveysviranomainen Nelsa Amin on ollut huolissaan läntisten panttivankien terveydestä. -Toivomme sissien antavan meille luvan tutkia myös läntisiä panttivankeja, hän sanoi. Läntiset panttivangit tutkittiin viimeksi kolme ja puoli viikkoa sitten.

Panttivankidraama on jatkunut jo yli kaksi kuukautta Jolon saarella, Etelä-Filippiineillä. Abu Sayyafilla on nyt hallussaan kaksikymmentä panttivankia, joista kaksi on suomalaisia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.