Mainos

Filippiinit torjuu vierasperäisiä eliölajeja

Kasvi- ja eläinsiirtolaiset leviävät Filippiineillä alkuperäislajien, maatalouden, terveyden ja turismin kustannuksella. Filippiinit säätää vastaiskuna uusia lakeja.

Filippiinit on päättänyt kitkeä luonnosta vierasperäiset eläimet ja kasvit, jotka aiheuttavat hallaa alueen alkuperäisille lajeille. Maan ympäristöministerin Angelo Reyesin mukaan vieraat lajit uhkaavat Filippiinien maataloutta ja turismia.

- Valloittajalajit eivät uhkaa ainoastaan maanviljelystä, kalastusta ja metsiä vaan niillä on valtavia vaikutuksia myös ihmisten terveyteen ja turismiin, ministeri sanoo.

Tuomion saavat muun muassa kalakantoja terrorisoiva kissakala, riisiviljelmiä riivaava omenakotilo sekä metsiä valtaavat melinapuu ja mahonki. Lajit ovat päätyneet Filippiineille joko tarkoituksella istutettuina tai sitten vahingossa. Esimerkiksi omenakotilo on akvaarioiden karkulaisia. Uudessa ympäristössä, vihollisten puutteessa, vieraat lajit lisääntyvät hallitsemattomasti.

Reyesin mukaan hallitus aikoo säätää tukun lakeja, joilla valvotaan entistä tarkemmin maan luonnolle vieraiden lajien tuontia ja kasvatusta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.