Mainos

Filippiiniläiset lohduttomina: Taifuuni pyyhkäisi pois koko elämämme

Sadat tuhannet filippiiniläiset yrittävät selviytyä päivä kerrallaan tilapäissuojissa ja ruoka-avun turvin alkuviikosta iskeneen taifuunin jälkeen.

Filippiinien eteläosissa riehunut Bopha-taifuuni vaati ainakin 540 ihmisen hengen ja satoja on edelleen kateissa. Pelastustyöntekijät etsivät koirien avulla mahdollisia eloonjääneitä loputtomista rauniokasoista, joita kaivurit hajottavat.

Yli 300 000 ihmistä on jäänyt kodittomiksi New Bataanissa, Mindanaon saarella, jota taifuuni runteli pahiten. Filippiinien banaanintuotannon ja kultakaivostoiminnan keskuksesta on jäljellä vain muutamia rakennuksia, jotka toimivat nyt täpötäysissä tilapäissuojina. Pelastuneet nukkuvat niissä vuorotellen.

Kaikkialla on rojua ja mutaa, ja useita ruumiita on yhä hautaamatta.

– Taifuuni pyyhkäisi pois koko elämämme. Mitään ei ole jäljellä, sanoi erään maanviljelijän vaimo pukien sanoiksi tuhansien muiden samanlaisen kohtalon.

Filippiinien hallitus on pyytänyt New Bataaniin kansainvälistä hätäapua – ruokaa, telttoja, lääkkeitä ja vedenpuhdistuslaitteita.

Supertaifuuniksi luokiteltu Bopha on Filippiineille iskeneistä myrskyistä voimakkain 22 vuoteen. Kovimmillaan tuulet puhalsivat jopa 70 metriä sekunnissa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.