Filippiiniläisellä naisella ei sarsia

Filippiineillä sars-epäilyn vuoksi eristetyllä naisella ei ole tautitartuntaa. Maan terveysministeriön edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että Hongkongissa työskennellyt nainen ei ole sairastunut sarsiin.

- Aiomme raportoida, että naisen sairaus ei ole sarsia, edustaja sanoi.

Jo eilen Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että nainen on epätodennäköisesti sars-potilas.

42-vuotias nainen eristettiin sen jälkeen, kun hänelle oli noussut kuume Hongkongista paluun jälkeen joulukuussa. Hongkong oli yksi alueista, joissa sars-tautiin sairastui viime talvena paljon ihmisiä. Yhteensä sarsin vuoksi kuoli 800 ihmistä ympäri maailman.

Kiinalainen sars-potilas kiisti syöneensä sivettikissaa

Sarsiin sairastunut kiinalaismies on kiistänyt koskaan koskeneensa sivettikissaan tai syöneensä sitä, uutistoimisto Xinhua kertoo. Sivettikissojen on pelätty levittävän sars-kuumetta ihmisiin.

Guangdongin terveysviranomaisten mukaan 32-vuotiaasta televisiotuottajasta löydetty virus muistutti ravinnoksi käytettävistä sivettikissoista tavattua koronavirusta. Nyt jo tervehtynyt mies pääsee sairaalasta huomenna.

Maailman terveysjärjestön WHO:n varoituksista huolimatta Kiinan viranomaiset teurastivat eilen tuhansia sivettikissoja maan eteläosassa. Järjestön mukaan ihmiset saattavat altistua eläinten saastuneelle verelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat