Mainos

Filippiinien panttivangit vapaaksi pian?

Filippiinien panttivankikriisissä eletään ratkaisun hetkiä. MTV:n uutisten saamien vahvistamattomien tietojen mukaan kaikki siepatut länsimaalaiset saatetaan vapauttaa lähipäivinä. Parhaassa tapauksessa suomalaiset panttivangit palaavat kotiin jo muutaman päivän kuluttua.

Vahanen ja Fränti Jolon panttivankileirillä

Yli sata päivää kestänyt panttivankikriisi saattaa lähestyä loppuaan. MTV:n saamien tietojen mukaan Abu Sayyaf -sissijärjestö vapauttaa länsimaiset panttivangit lähipäivinä. Suomen ulkoministeriö ei myönnä mutta ei kielläkään tietoa. Puhelimesta tavoitettu ulkoministeri Erkki Tuomioja kommentoi tuoreita tietoja sanomalla, että neuvotteluissa on meneillään erittäin tiivis vaihe, mutta tässä vaiheessa mitään tietoa ratkaisusta ei voi vahvistaa.

Toissapäivänä ministeri Tuomioja kommentoi kriisin ratkaisua Huomenta Suomelle sanoin: "Parhaassa tapauksessa viikon sisällä voi tapahtua myönteistä kehitystä. Menossa on nyt hyvin intensiivinen vaihe, joka voi johtaa tulokseen ja kaikkien panttivankien vapauttamiseen."

Tuomioja

Ulkoministeriön Filippiineille lähettämä erityisedustaja Kimmo Pulkkinen ei tiedä vapautushuhuista mitään. Neuvotteluja käydään koko ajan, mutta niiden yksityiskohdista ei tiedetä, eikä niistä puhuta. MTV:n tietojen mukaan Libya olisi maksanut vangeista sissien vaatiman melkein 170 miljoonan markan lunnaat. Jo aiemmin tällä viikolla kerrottiin Abu Sayyafin hyväksyneen lunnastarjouksen. Vahvistamattomien tietojen mukaan Etelä-Afrikka aikoo lähettää lentokoneen Filippiineille poimimaan länsimaisia vankeja. Vangit kuljetettaisiin sitten Libyaan, ja suomalaiskaksikko Risto Vahanen ja Seppo Fränti olisivat Suomessa parhaassa tapauksessa jo muutaman päivän kuluttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.