Mainos

Filippiinien neuvottelija vaihtuu?

Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Jolon panttivankikriisissä, Roberto Aventajado, ilmoitti tänään olevansa valmis eroamaan.

Hän sanoi, että erosta kuitenkin päättää presidentti Joseph Estrada. 21 panttivankia pitävä Abu Sayyaf -sissijärjestö oli eilen ilmoittanut kieltäytyvänsä neuvottelemasta Aventajadon kanssa. Tämä oli sanonut, ettei hallitus sulje pois sotilasoperaation mahdollisuutta vankien vapauttamiseksi.

Hallituksen neuvottelijat ovat lentäneet pääkaupunki Manilaan neuvotellakseen Estradan kanssa. Neuvotteluja vankien vapauttamiseksi yritetään saada jatkettua lähiaikoina.

Armeija valmiustilassa

Filippiinien joukot taas siirtyivät tänään täyteen valmiustilaan Jolon saarella. Tarkoituksena on estää Abu Sayyafin mahdollinen yritys siirtää ottamansa panttivangit pois saarelta.

Poliisi, rannikkovartiosto ja armeija seuraavat tarkasti Jolon ympäristöä, ilmoittivat poliisilähteet. Heidän tietonsa mukaan kaikki panttivangit ovat edelleen saarella, mutta ilmeisesti kahteen ryhmään jaettuna.

Poliisin mukaan kaikki kymmenen länsimaista vankia olisi siirretty uuteen, mangrovesuon ympäröimään paikkaan. Vankien joukossa on kaksi suomalaista. Sieppaus on kestänyt jo seitsemän viikkoa.
(STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.