Mainos

Filippiinien laivaonnettomuuden uhriluku noussee hurjasti

Toistaiseksi on löydetty 15 matkustajan ruumiit, mutta yli sata ihmistä on ilmeisesti yhä kateissa.

Filippiineillä eilen sattuneen laivaonnettomuuden uhrien määrän pelätään nousevan rajusti, kun pelastustöitä vaikeuttanut myrsky hellittää.

Tänään Luzonin saaren etelärannikolta löydettiin 15 ihmisen ruumiit, mutta useita ihmisiä on yhä kateissa. Armeija oli perjantaihin mennessä pelastanut 129 matkustajaa.

Maan armeijan mukaan pelastussukeltajat yrittivät mennä sisään laivaan perjantai-aamuna, mutta yritys epäonnistui kovan aallokon ja sateen vuoksi. Sukeltajat näkivät kuitenkin sisällä lukuisia ruumiita. Hankalat sääolosuhteet aiheutti alueella aiemmin liikkunut taifuuni Man-Yi.

Toistaiseksi ei ole selvää, koska uhrien nosto voidaan aloittaa.

Matkustajien määrästä epäselvyyttä

Onnettomuus tapahtui, kun laiva yritti suojautua kovalta aallokolta ja osui kiveen. Laiva kaatui kyljelleen ja oli vielä perjantaina samassa asennossa noin 500 metrin päässä rannasta.

On epäselvää, miten monta matkustajaa laivalla oli. Kapteenin alkuperäisen lausunnon mukaan laivalla oli 256 matkustajaa, mutta rannikkovartioston mukaan matkustajia oli vain 144.

Filippiiniläislaivoihin nousee usein matkustajia viime hetkillä. Tästä syystä kaikkia matkustajia ei aina kirjata matkustajaluetteloon. Sallittujen matkustajamäärien ylitykset ja onnettomuudet ovat filippiiniläislaivoilla yleisiä.

Filippiinien presidentti Gloria Arroyo on määrännyt meriviranomaiset tutkimaan tapausta. Presidentti myös kehotti tiukasti laivojen omistajia kiinnittämään huomiota säätiedotuksiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.