Mainos

Filippiinien hallitus syyttää laivayhtiötä tuhoista turmasta

Filippiinien hallitus syyttää laivayhtiö Sulpicio Linesia viikonlopun matkustajalauttaturmasta. Liikenneministeriön edustajan Elena Bautistan mielestä yhtiö on "ehdottomasti vastuussa" onnettomuudesta, jonka jäljilt kateissa on edelleen satoja ihmisiä.

Yrityksen kaikki alukset määrättiin pysymään toistaiseksi satamassa, ja meriviranomaiset ilmoittivat tarkastavansa laivaston kunnon. Toimintakiellosta huolimatta yhtiö on jatkanut tänäänkin lipunmyyntiään. Sulpicio Linesin varapuheenjohtajan Sally Buaronin mukaan 24-vuotiaassa lautassa ei pitänyt olla vikaa.

- Emme tiedä, mitä todella tapahtui, Buaron sanoo.

Filippiiniläinen korruptionvastainen järjestö vaatii yhtiön toimiluvan perumista, sillä sen laivoille on sattunut useita onnettomuuksia viime vuosikymmeninä. Presidentti Gloria Arroyo kaipaa puolestaan selitystä sille, miksi turma-alus sai lähtöluvan lähestyvästä Fengshen-taifuunista huolimatta. Rannikkovartioston mukaan taifuuni muutti kurssiaan lähtöluvan antamisen jälkeen.

Toissapäiväinen onnettomuus sattui, kun Princess of the Stars -alus ajoi karille ja upposi pyrkiessään väistämään hirmumyrskyä Sibuyanin saaren edustalla. Lautalla oli 862 matkustajaa ja miehistön jäsentä, joista suuren osan uskotaan olevan loukussa ylösalaisin kääntyneen aluksen uumenissa. Tähän mennessä eloonjääneitä on löydetty 56 ja kuolleita parisenkymmentä.

Pelastustyöt jatkuvat vaikeissa olosuhteissa

Pelastussukeltajat aikoivat tänään puhkaista laivan rungon eloonjääneiden löytämiseksi, mutta yritys epäonnistui suurten aaltojen ja kovan tuulen vuoksi. Pelastustöitä jatketaan huomenna, jolloin paikalle on määrä saapua myös Yhdysvaltain asevoimien kalustoa Japanista.

Tänään on löydetty vielä muutamia kymmeniä henkiinjääneitä, joista osa pääsi rantautumaan lähisaarille meressä kelluneiden romujen avulla.

Tuhoisat lauttaturmat eivät ole Filippiineillä harvinaisia, sillä kalusto on heikossa kunnossa, sää oikukas ja merenkulun valvonta korruption vuoksi kehnoissa kantimissa. Valtio jakautuu yli 7 000 saarelle, eikä maan miljoonilla köyhillä ole jatkossakaan halpojen lauttojen ohella muuta mahdollisuutta matkustaa saarten välillä.

(MTV-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.