Mainos

Filippiinien hallitus: Sieppaajat vaativat rahaa

Filippiinien hallitus vahvisti illalla uutistoimisto DPA:n mukaan, että panttivankeja pitävät Abu Sayyaf -muslimisissit ovat esittäneet lunnasvaatimuksen.

Filippiinien panttivankiryhmää 7.5.2000


Sieppaajat vaativat 2-3 miljoonaa dollaria (13-20 miljoonaa markkaa), kertoi maan ulkoministeriö. Illalla ei tiedetty, riittäisikö tuo summa kaikkien panttivankien vapauttamiseen. Filippiinien hallituslähteistä kerrottiin, ettei vaadittuja lunnaita aiota maksaa.

Neuvotteluja äärimuslimien kanssa on määrä jatkaa tiistaina tai keskiviikkona. Aiemmin tänään Filippiinien hallituksen neuvottelijat olivat luonnehtineet sieppaajien vaatimuksia kohtuullisiksi. Neuvottelijat saapuivat Manilaan neuvottelemaan Filippiinien presidentin Joseph Estradan kanssa sissien eilen esittämistä vaatimuksista.

Sissit eilen tavanneen neuvotteluryhmän jäsen Farukh Hussain kertoi eilisen neuvottelujen sujuneen "rennossa" ilmapiirissä ja vaatimusten olleen "varsin kohtuullisia". Hän ei vahvistanut, että sissit olisivat vaatineet lunnaita. Neuvotteluryhmän libyalaisjäsen Rajab Azzarouq varoitti ennen lähtöään Jolon saarelta, ettei kolme viikkoa kestäneeseen kriisiin kannata odottaa nopeaa ratkaisua.

Kadonneet toimittajat ilmaantuivat

Lauantaina kateissa olleista toimittajista pääosa palasi Jolon kaupunkiin tänään. Kateissa on vielä kaksi toimittajaa, molemmat ranskalaisia.

Paikallisviranomaisten mukaan Abu Sayyaf -sissit ovat kuitenkin ilmoittaneet, etteivät he ole siepanneet toimittajia. Yksi viidakosta palanneista oli ranskalaisen tv-kanavan toimittaja Michel Scott, joka kertoi ryhmänsä käyneen sissien luona ja haastatelleen kahta ranskalaista panttivankia. Scottin mukaan panttivankien fyysinen kunto on kohtuullinen, mutta "henkinen tila on sitten toinen juttu...he ovat läpeensä kyllästyneitä kaikkeen tähän".

Sissien kanssa puhunut Scott sanoi kuitenkin saaneensa sen käsityksen, ettei yhtään panttivankia aiota vapauttaa lähipäivinä. Sissijohtajien käytöstä Scott kuvaili "hyvin kohteliaaksi". Abu Sayyaf -sissien panttivankeina on 21 henkilöä, joiden joukossa on kaksi suomalaismiestä.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.