Mainos

Filippiinien ex-presidentti etsii turvapaikkaa

Filippiinien syrjäytetty presidentti Joseph Estrada on pyytänyt poliittista turvapaikkaa Thaimaasta, kertoi päivälehti The Nation tänään. Thaimaan hallitus on kieltäytynyt myöntämästä turvapaikkaa Estradalle, jota odottavat korruptiosyytteet Filippiineillä. Estrada esitti pyyntönsä viime viikolla puhelimitse Thaimaan Filippiinien-suurlähettiläälle.

The Nationin lähteiden mukaan Estrada on pyytänyt turvapaikkaa myös Indonesiasta, Malesiasta, Bruneista ja Yhdysvalloista. Filippiinien suurlähetystö Bangkokissa ilmoitti, ettei sillä ole tietoa Estradan turvapaikkapyynnöstä.

Filippiinien korkein oikeus pohtii parhaillaan, tulisiko Estradan nauttia presidentin koskemattomuussuojaa rikossyytteiltä. Estrada joutui jättämään virkansa tammikuussa sotilaiden tukemien jättimielenosoitusten jälkeen. Hänen tilalleen presidentiksi nousi Gloria Macapagal Arroyo.

Arroyon hallitus on luvannut panna Estradan syytteeseen mm. lahjuksista, joita hänen syytetään ottaneen laittoman uhkapelin pyörittäjiltä. Filippiinien viranomaiset ovat asettaneet Estradan ja tämän lähipiirin ympärivuorokautiseen tarkkailuun. Estrada on vakuuttanut, ettei missään nimessä aio paeta Filippiineiltä, mutta viranomaiset sanovat paljastaneensa jo kaksi pakosuunnitelmaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.