Mainos

Filippiineillä tuhoisa pommi-iskujen sarja

Kolme erillistä pommi-iskua on surmannut ainakin 11 ihmistä ja yli 130 on haavoittunut yli. Abu Sayyaf -kapinallisryhmä on ilmoittanut olevansa pommien takana.

Filippiineillä tehtiin tänään sarja tuhoisia pommi-iskuja. Ainakin 11 ihmistä kuoli ja yli 130 haavoittui kolmessa erillisessä iskussa eteläfilippiiniläisellä Mindanaon saarella ja pääkaupungissa Manilassa, viranomaiset kertovat.

Abu Sayyaf -kapinallisryhmä ilmoittaa tehneensä iskut. Maan eteläosissa toimiva ryhmä on yhdistetty al-Qaida-verkostoon. Ryhmän edustaja Abu Solaiman sanoi paikallisen radiokanavan haastattelussa, että pommit olivat joukon ystävänpäivälahja presidentti Gloria Macapagal Arroyolle ja kosto hallituksen "julmuuksista islamilaisia vastaan kaikkialla".

-Islamin puolustajat ovat iskeneet jälleen, sanoi Solaiman.

Iskujen jälkeen Filippiinien hallitus määräsi maan turvallisuusjoukot täyteen hälytysvalmiuteen. Asevoimien esikuntapäällikkö Efren Abu kuvasi iskuja "pelkurimaiseksi teoksi", jonka tarkoituksena on "pelottaa viattomia ihmisiä".

-Olen määrännyt joukot hälytysvalmiuteen, ja me jahtaamme pommituksiin syyllistyneitä, kunnes löydämme heidät, hän vakuutti.

Ensimmäinen pommi räjähti alkuillasta paikallista aikaa ostoskeskuksen edessä General Santos Cityssä. Poliisin mukaan iskussa kuoli neljä ihmistä ja ainakin 30 haavoittui. Lähes samaan aikaan toinen pommi surmasi ainakin yhden ihmisen ja haavoitti yhdeksää lähellä bussiterminaalia läheisessä Davaon kaupungissa, armeijalähteet kertoivat.

Tuntia myöhemmin räjähdys ravisteli Manilan talouselämän keskusta Makatin aluetta. Alkuillan ruuhka-aikaan tehdyssä iskussa kuoli poliisin mukaan ainakin kuusi ihmistä ja lähes sata haavoittui. Pommi repi kohdalle osuneen bussin kappaleiksi ja sytytti kaksi muuta bussia tuleen.

Filippiineillä tehtiin tänään sarja tuhoisia pommi-iskuja. Ainakin seitsemän ihmistä kuoli ja sata haavoittui kolmessa erillisessä iskussa eteläfilippiiniläisellä Mindanaon saarella ja pääkaupungissa Manilassa, viranomaiset kertoivat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.