Mainos

Filippiineillä siepattiin turisteja

Filippiineillä siepattiin jälleen ulkomaalaisia turisteja: panttivankeja kuljetetaan ehkä Malesiaan.

Filippiinien kartta, Manila, Caballo

Filippiineillä joukko aseistautuneita miehiä on kaapannut 20 turistia lomasaarelta maan eteläosassa. Siepattujen joukossa on kolme amerikkalaisturistia. Filippiinien armeija etsii parhaillaan kaappareita, joiden uskotaan olevan matkalla Malesiaan. Kaappareiden epäillään kuuluvan Abu Sayyaf-ryhmään, joka kaappasi joukon länsimaalaisia turisteja Jolon saarelle viime vuonna.

Paratiisisaaren rauhallinen lomanvietto katkesi kertaheitolla. Parikymmentä naamioitunutta pyssymiestä tunkeutui aamuyöllä saarelle ja repi nukkuvat lomalaiset sängyistään. Suurin osa kaapatuista on filippiiniläisiä, mutta joukossa on myös kolme amerikkalaista sekä mm. 3-vuotias pikkulapsi.

Sieppaus tapahtui rikkaiden suosimassa lomakohteessa Palawin saarella Etelä-Filippiineillä. Kaappaajat pakenivat saarelta moottoriveneillä, heidän uskotaan olevan matkalla kohti Malesiaa.

Alueella on käynnissä mittava etsintäoperaatio. Myös Malesian viranomaiset ovat hälytystilassa. Kaappareiden ja panttivankien tämänhetkisestä olinpaikasta ei ole tietoa. Poliisi epäilee, että Abu Sayyaf-järjestö on operaation takana. Motiivina on todennäköisesti raha.

Filippiinien turisti-imagolle jatkuvat sieppaukset eivät tee hyvää. Viime vuoden Jolo-kaappaus on vielä tuoreessa muistissa, eikä hallitus halua enää yhtään kiusallista kaappausdraamaa. Tässäkin turistikohteessa vartiointia oli tiukennettu viimeaikaisten hyökkäysyritysten vuoksi. Se ei estänyt sieppaajia. Monet turistisaaren asiakkaat pakkasivatkin laukkunsa heti aamun valjettua. Heidät kuljetettiin sotilassaattueessa pois saarelta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.