Mainos

Filippiineillä pelätään vallankumousta

Filippiinien asevoimat ja poliisi ovat olleet tänään valmiustilassa vallankaappaushuhujen vuoksi.

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa kiersi huhu vallankaappaussuunnitelmista presidentti Gloria Arroyon hallitusta vastaan. Samaan aikaan vangittu entinen presidentti Joseph Estrada kehotti kannattajiaan jatkamaan maanlaajuisia mielenosoituksiaan.

Kymmenettuhannet Estradan kannattajat vaativat jo viidettä päivää peräkkäin Estradan vapauttamista ja palauttamista presidentiksi. Asevoimien kenraalit kielsivät kuitenkin kaappaushuhut ja korostivat olevansa täysin Arroyon takana. Asevoimat ja poliisi ovat kuitenkin valmiustilassa, jos huhuttu kaappaus käynnistyisikin.

Kenraali Diomedio Villanuevan mukaan huhut ovat vain osa Estradan kannattajien "harhautuskampanjaa". Filippiiniläisten lehtien mukaan kaappausta olisi suunnitellut ryhmä oppositiopoliitikkoja ja sotilasjohtajia.

Estrada vetosi kannattajiinsa, jotta he jatkaisivat mielenosoituksiaan. Samalla hän kuitenkin varoitti heitä

Joseph Estrada

olemaan turvautumatta väkivaltaan.
-Jatkakaamme tätä mielenosoitusta. Minulla on vahva tunne, ettei kestä kauan ennen kuin teidänkaltaistenne tavallisten ihmisten ääni saavuttaa voiton, hän sanoi nauhoitetussa lausunnossaan kannattajilleen. Estrada vangittiin keskiviikkona epäiltynä talouspetoksesta, josta hän voi saada kuolemantuomion tai elinkautisen rangaistuksen. Estrada on kiistänyt syytteet.

Räjähdys haavoitti


kymmeniä ihmisiä on haavoittunut pommi-iskussa kun Kaksi pommia räjähti ostoskeskuksessa Manilan pohjoisosissa.

Paikallisen radion mukaan räjähdyksissä loukkaantui ainakin 30 ihmistä. Poliisi on löytänyt alueelta käsikranaatin osia ja tutkii räjähdyksiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.