Mainos

Filippiineillä osoitettiin mieltä presidenttiä vastaan

Filippiinien presidenttiä vastustavissa mielenosoituksissa on loukkaantunut useita ihmisiä. Maan vasemmistojohtaja syyttää presidenttiä siitä, ettei luvattuja uudistuksia köyhien aseman parantamiseksi ole toteutettu.

Useita ihmisiä loukkaantui sunnuntaina Filippiinien pääkaupungissa Manilassa, kun presidentti Gloria Macapagal Arroyota vastaan mieltään osoittaneet ihmiset ottivat yhteen poliisien kanssa. Mielenosoittajat yrittivät päästä ohi poliisien sulun ja marssia kohti tiukasti vartioitua presidentinpalatsia, jolloin kahakoita puhkesi.

Poliisin kanssa yhteen ottaneen vasemmistoryhmän johtajan Roland Llamasin mukaan Arroyo ei ehkä voi toimia presidenttinä kautensa loppuun asti, koska hallitus ei ole kyennyt toteuttamaan uudistuksia ja parantamaan maan miljoonien köyhien asemaa.

Joseph Estradan tilalle presidentiksi vuonna 2001 noussut Arroyo valittiin uudelle kuusivuotiskaudelle viime vuonna. Vaaleja varjostivat syytökset laajasta vilpistä.

Filippiinien armeija ja poliisivoimat olivat tänään hälytystilassa sen jälkeen kun hallitus syytti eläkkeelle jääneiden kenraalien ryhmää yrityksistä kerätä tukea vallankaappaushankkeelle.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.