Mainos

Filatov: Työttömyys puolittuu

Työministeri Tarja Filatov arvioi, että Paavo Lipposen ensimmäisen hallituksen asettama tavoite työttömyyden puolittamisesta saavutetaan vuonna 2003. Filatovin mukaan tuolloin asetettu tavoite oli oikein tehty, vaikka sitä ei kyettykään toteuttamaan.
-Jos ei olisi asetettu tiukkaa tavoitetta, ei olisi pystytty tekemään sellaisia ratkaisuja, jotka ovat edesauttaneet työttömyyden alenemista, Filatov sanoo UP-Uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa.

Filatov arvioi, että maltilliset tuloratkaisut, aktiivinen työvoimapolitiikka ja veroratkaisut ovat johtaneet siihen, että työttömyys edelleen laskee tämän vuoden loppuun, tosin hiukan hidastuen. Sen jälkeen aletaan olla kriittisessä pisteessä, eikä laskuvauhdin jatkumisesta ole varmuutta. Filatovin mielestä hallitus on onnistunut työllistämistalkoissa kohtuullisen hyvin etenkin siksi, että työttömyyden sisäisissä rakenteissa on menty eteenpäin. -Nuorisotyöttömyys on tippunut kolmannekseen. Myös virta pitkäaikaistyöttömyyteen on alentunut. Kun Lipposen ensimmäinen hallitus aloitti, joka neljännestä työttömäksi joutuneesta tuli pitkäaikaistyötön. Tällä hetkellä osuus on kahdeksan prosenttia. Nyt hallituksen painopisteinä ovat pitkäaikaistyöttömyys ja edessä oleva työvoimapula.

Ongelmia pyritään ratkomaan mm. pari viikkoa sitten aloitetulla työmarkkinatukiprojektilla, jossa työhallinto ja kunnat perustavat yhteisiä palvelupisteitä vaikeasti työllistettävien työllistämiseksi. Filatov muistuttaa, että pitkäaikaistyöttömyys ei ole enää ikääntyneiden ongelma, sillä tällä hetkellä työmarkkinatulella olevat pitkäaikaistyöttömät ovat keskimäärin alle 40-vuotiaita. Yritysten kokemaa työvoimapulaa yritetään helpottaa mm. yrityskäynneillä. Työhallinnon henkilöstö tekee tänä vuonna noin 30 000 yrityskäyntiä, joilla pyritään saamaan tietoa myös yritysten koulutustarpeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.