Mainos

Filatov toivoo työelämän lakien ja todellisuuden kohtaavan

Työministeri Tarja Filatov tiukentaisi irtisanomissuojaa, hän pitää lisäksi äitiysloman kustannuksien jakamista molempien vanhempien työnantajien kesken ongelmallisena.

Työministeri Tarja Filatovin mielestä työelämän lakien ja todellisuuden tulisi kohdata nykyistä paremmin. Hän pitää hyvänä tavoitteena tiukentaa irtisanomissuojaa, vaikkei se tule kovin helposti toimimaan.

-Jo nyt kaikki tietävät, että irtisanomisperusteiden pitää olla tuotannollisia ja taloudellisia. Siitä huolimatta myös hyvää tulosta tekevät yritykset vähentävät väkeä. Lakeja kierretään, Filatov sanoo sunnuntain Ilkka-lehden haastattelussa.

Pätkätöitä Filatov pitää varsinaisena riesana. Ministeri kertoo saaneensa yhteydenottoja etenkin naisilta, jotka pääluottamusmiehenä kokevat olevansa vaikean paikan edessä. Heidän on valittava, mennäkö rettelöimään pätkätyön laittomuudesta ja varmistaa samalla pätkätyöläiselle työttömyys vai antaako asioiden jatkua ennallaan.

Filatov ei usko, että äitiysloman kustannuksia tullaan tulevaisuudessakaan jakamaan tasan kummankin vanhemman työnantajan kesken. Hän on asiaa selvitellessään tullut siihen tulokseen, ettei se onnistu käytännössä kovin helposti.

-Kyse ei ole pelkästään äitiysloman aiheuttamista kustannuksista. Äiti saattaa joutua sairaslomalle jo etukäteen, miten sen ajan kustannukset jaetaan? Miten selvitellään mikä osuus sairauteen on raskaudella, mikä itse työllä, hän kysyy.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.