Mainos

Filatov toivoo Perlokselta hyvää yt-prosessia

Työministeri vetoaa Pohjois-Karjalan pankkeihin. Hallitus arvioi Perlos-apua helmikuussa.

Työministeri Tarja Filatov on tavannut Joensuussa jätti-irtisanomisista ilmoittaneen Perloksen henkilöstöä.

Filatov lupasi muun muassa rakennemuutosrahaa Pohjois-Karjalan työllisyyden kohentamiseen ja väläytti myös lisäbudjetin mahdollisuutta. Hän kehottaa myös muita ministereitä selvittämään omien hallinnonalojensa mahdollisuudet auttaa Pohjois-Karjalan työllisyystilannetta.

Työministeri vetosi erityisesti Pohjois-Karjalan pankkeihin ja yrityselämään, jotta Perlokselta työttömäksi jäävät saisivat sopeutumisaikaa.

Perloksen henkilöstön edustajat jättivät Filatoville kannanoton alueen tarvitsemista erityistoimista, kuten työvoimatoimiston resursseista ja räätälöidyistä rahoitusjärjestelyistä.

Hallitus arvioi Perlos-apua helmikuun alussa

Hallitus ottaa kantaa osaan Perloksen irtisanomisen vaatimista tukitoimista 1. helmikuuta. Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen vahvisti aikataulun eduskunnan kyselytunnilla.

Pekkarisen mukaan tarkoitus on ottaa hallituksen tasolla arvioitaviksi Joensuun kaupunginjohtajan Juhani Meriläisen vetämän ryhmän konkreettiset osaamiseen ja huipputeknologiaan liittyvät esitykset.

Pekkarinen piti myös todennäköisenä, että Perlokselta peritään takaisin viime vuosina myönnetyt tekes-tuet, ainakin vielä kesken olevien projektien osalta. Näitä rahoja on Pekkarisen mukaan myönnetty kolme miljoonaa euroa.

Pekkarinen ei osannut vielä sanoa, voidaanko jo käytettyjäkin rahoja periä takaisin. Hän sanoi kuitenkin pitävänsä sitäkin mahdollisena.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan myös Pohjois-Karjalan liikennehankkeisiin liittyvät mahdollisuudet selvitetään. Niiden osalta on kuitenkin puntaroitava, miten ne vastaisivat nimenomaan Perloksen irtisanomisten luomaan tilanteeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.