Mainos

Filatov toivoo kuntien aktivoituvan

Työministeri Taja Filatov toivoo kunnilta aktiivisuutta palvelukeskusten perustamiseksi. Filatov toivoo, että ensi vuoden aikana perustettaisiin vähintään 10 työvoiman palvelukeskusta. Palveluja yhdistävillä palvelukeskuksien avulla pyritään auttamaan vaikeimmin työllistettäviä, jotka tarvitsevat useamman tahon palveluja

Tarja Filatov

.
Työministeri Tarja Filatov (sd) toivoo, että ensi vuoden aikana perustetaan vähintään 10 työvoiman palvelukeskusta. Kuntien sosiaali- ja terveystoimen, Kelan ja työvoimatoimiston palvelut yhdistävien palvelukeskusten avulla pyritään auttamaan vaikeimmin työllistettäviä henkilöitä, jotka tarvitsevat useamman tahon palveluja.

Taloudelliset edellytyksen uusien keskusten perustamiselle ovat olemassa. Tarvitaan vain kuntien aktiivisuutta, sanoo Turussa kaupungin työllisyysfoorumissa maanantaina puhunut Filatov.

Viime vuonna käynnistetyn yhteispalvelukokeilun aikana yhteispalvelupiste on perustettu 18 kaupunkiin. Yhteistoiminnasta on saatu hyviä kokemuksia ja toimintamalli vakinaistetaan ensi vuoden aikana. Tavoitteena on yhteensä noin 40 keskuksen perustaminen vuoteen 2006 mennessä.

-Neljän vuoden aikana on tarkoitus palauttaa työmarkkinoille koulutuksen ja kuntoutuksen avulla 80000 työtöntä, arvioi Filatov. Filatov painottaa, että kauan työttömänä olleiden kuntoutus takaisin työelämään vaatii pitkäjänteisyyttä. Se on kuitenkin välttämätöntä työvoiman turvaamiseksi, kun suuret ikäluokat eläköityvät.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.