Mainos

Filatov: Tasa-arvotaistelua ei saa unohtaa

Tulopolitiikassa ei saa laman aikana unohtaa tasa-arvotaistelua, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

Filatovin mielestä on välttämätöntä jatkaa työtä naisten ja miesten välisen palkkakuilun umpeen kuromiseksi. Lisäksi hänen mukaansa on voitava paikata niitä aukkoja, joita syntyy sosiaaliturvaan, kun työelämä muuttuu.

Filatov muistuttaa, että Euroopan yhteiset työmarkkinat edellyttävät työlainsäädäntöön nykyistä enemmän miniminormeja.

- On surullista, että oikeistolaistunut unioni on laiminlyönyt työelämän laadun parantamisen. Jos työelämän pelisääntöjä ei kehitetä eurooppalaisella tasolla, epäterve kilpailu työntekijöiden työehdoilla kasvaa, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Hyvä työelämä on Filatovin mukaan myös parasta tuottavuus- ja ikäpolitiikkaa. Filatov sanoo, että koko Eurooppaa haastaa ikääntyminen ja työurien pidentämisvaade. Ilman hyvinvoivaa työelämää haasteeseen on mahdoton vastata.

- Meillä Suomessa on perinteisesti ollut eri aloilla työehtosopimuksiin perustuva "minimipalkka", koska työehtosopimuksen yleissitovuus on rakentanut alakohtaisen palkat. Alakohtainen työehtosopimukseen perustuva "minimipalkka" on ollut joustava, mutta työmarkkinoiden muutos on niin nopeaa, että tarvitaan entistä enemmän minimityölainsäädäntöä niiden ihmisten turvaksi, jotka työskentelevät uusilla ja usein pirstaleisilla toimialoilla, Filatov linjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.