Mainos

Filatov: Pääministeriehdokkaat julki jo ennen eduskuntavaaleja

Työministeri Tarja Filatov toivoo, että kaikki puolueet julkistavat pääministeriehdokkaansa hyvissä ajoin ennen maaliskuun eduskuntavaaleja.

Työministeri Tarja Filatov vaatii puolueita nimeämään ehdokkaansa seuraavan hallituksen pääministeriksi jo ennen maaliskuun eduskuntavaaleja. Filatovin mukaan pääministerin asema on valtiosääntömuutosten ja poliittisen kulttuurin muutosten vuoksi tullut niin keskeiseksi, että äänestäjien on tiedettävä, ketkä ovat vaihtoehtoina seuraavan hallituksen johtajiksi.

Vaihtoehtoehdot tulisi asettaa avoimesti kansalaisten arvioitaviksi siksi, että pääministerin henkilö paljolti ratkaisee sen, minkälaista linjaa seuraava hallitus noudattaa.

Filatov pitää luontevana, että SDP:n ehdokkaaksi asetetaan pääministeri Paavo Lipponen. SDP:n puoluevaltuuston on määrä ensimmäisenä puolueena nimetä oma ehdokkaansa 7. marraskuuta.

-On syytä toivoa, että myös muut puolueet nimeävät reilusti ja avoimesti oman pääministeriehdokkaansa kansalaisten arvioitavaksi. Mustat hevoset eivät kuulu demokratiaan, Hämeenlinnassa puhunut Filatov perusteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.