Mainos

Filatov: Nykyajan piikaongelma on hoitoaloilla

Työministeri Tarja Filatovin mielestä naisvaltaisten alojen työtä pidetään tärkeänä, mutta käytännössä sitä ei arvosteta.

Työministeri Tarja Filatovin mielestä tämän päivän piikaongelma löytyy naisvaltaisilta hoiva- ja palvelualoilta, kuten päiväkodeista, sairaaloista ja vanhainkodeista sekä ravintoloista ja siivoustöistä.

Filatov puhui aiheesta Jokioisissa Miina Sillanpään 140-vuotissyntymäpäivän ja naisten äänioikeuden 100-vuotistaipaleen kunniaksi järjestetyssä juhlassa.

Filatov huomauttaa, että naiset puurtavat pienellä palkalla raskasta työtä. Työtä sinällään pidetään tärkeänä, mutta työntekijöitä ei arvosteta. Alaa riivaavat epätyypilliset työsuhteet.

Työministeri arvostelee "uusinta villitystä", jossa työntekijä voidaan lähettää työvuorosta kotiin ilman palkkaa, jos asiakkaita ei ole yhtä paljon kuin työnantaja on etukäteen arvioinut.

- Tällainen työn pilkkominen on luvatonta ja häpeällistä, Filatov huomauttaa.

Hoiva- ja palvelualojen työvoiman saatavuutta ei voi ministerin mukaan turvata, jos työnantajat eivät huolehdi kunnollisista työolosuhteista ja ihmisten työhyvinvoinnista.

- Vielä nyt työnantaja valitsee työntekijänsä monien joukosta. Muutaman vuoden kuluttua ammattitaitoinen työntekijä valitsee työnantajansa sen mukaan, mitä työpaikkaa pitää parhaana ja missä uskoo viihtyvänsä, Filatov ennustaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.