Mainos

Filatov lyhentäisi siviilipalvelusta

YK:n ihmisoikeuskomitea arvosteli Suomea siviilipalvelusmiesten ja aseistakieltäytyjien kohtelusta. Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet Suomen siviilipalvelusjärjestelmää jo vuosia.

Työministeri Tarja Filatov haluaisi lyhentää siviilipalveluksen kestoa. Filatov sanoi Ylen ruotsinkielisen Radio Vegan ajankohtaisohjelmassa Aktuelltissa, että on hyvin kiusallista, että YK-järjestö moittii Suomea ihmisoikeusasioissa.

Marraskuun alussa YK:n ihmisoikeuskomitea arvosteli Suomea siviilipalvelusmiesten ja aseistakieltäytyjien kohtelusta. Komitean mielestä 13 kuukauden siviilipalvelus on rankaisevalla tavalla liian pitkä, kun lyhimmän asepalveluksen pituus on kuusi kuukautta. Filatov sanoi olevansa samaa mieltä.

Filatov kertoi Aktuelltin haastattelussa, että hän aikoo ottaa asian esille SDP:n ministeriryhmässä ja ajaa sitten lakimuutosta hallituksessa. YK:n ihmisoikeuskomitea moitti Suomea myös siitä, että siviilipalvelusmiesten asemaa sodan aikana ei ole laissa määritelty ja että Jehovan todistajille on myönnetty vapautus asepalveluksesta, mutta muille aseistakieltäytyjille ei.

Toukokuussa myös oikeusministeri Johannes Koskinen sanoi, että siviilipalvelusta pitäisi lyhentää, etenkin kun aseellisen palvelun loma-ajat ovat pidentyneet. Ihmisoikeusjärjestöt, muun muassa Amnesty International, ovat arvostelleet Suomen siviilipalvelusjärjestelmää jo vuosia. Esimerkiksi Saksassa siviilipalvelus on vain kuukauden asepalvelusta pidempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.