Mainos

Filatov: Kanervan uskottavuus koetuksella

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov uskoo tekstiviestikohun vahingoittaneen ulkoministeri Ilkka Kanervaa.

MTV:n Huomenta Suomessavierailleen Filatovinmukaankohu on syönyt ulkoministerin uskottavuutta.

- Yksityisasiat ovat yksityisasioita, mutta niistäkään ei saa puhua palturia. Voi olla kommentoimatta, mutta kun puhuu toisin kun on totuus, se alkaa syödä uskottavuutta, Filatov arvioi.

Filatovin mielestä kokoomuksen onkin nyt aiheellista pohtia kohun tekemää vahinkoa.

- Tämä kohu on saanut niin suuren mittakaavan, että on ihan aiheellista kysyä, mikä on Ilkka Kanervan uskottavuus esimerkiksi Eurooppa-pöydässä tai kansainvälisessä pöydässä. Kun mennään Pohjoismaiden ja tällaisen skandinaavis-germaanisen kulttuurin ulkopuolelle, niin siellä myös henkilö merkitsee hyvin paljon, Filatov pohtii.

Hallitus liian passiivinen EU:ssa

Myös hallituksen EU-politiikka saa Filatovilta moitteita. Filatovin mielestä hallitus on juuttunut EU:ssa tarkkailijan rooliin. Filatov syyttää hallitusta myös yleisen mielipiteen talutushihnassa kulkemisesta.

- Meillä ollaan liikaa kiinni siinä, mitä mieltä ihmiset on. Nyt kun EU-kielteisyys on jonkin verran lisääntynyt, meidän pitäisi osata argumentoida Eurooppa-politiikan iso juttu. Se, että se on rauhantyötä ja meidän kilpailukyvyn vahvistamista. Se on keino, jolla me voimme vaikuttaa globaaliin maailmaan, esimerkiksi ilmastonmuutokseen, Filatov perustelee aktiivisemman EU-linjan tarvetta.

Filatov kaipaa EU-politiikassa Paavo Lipposen aikaa, jolloin puhuttiin kaikkiin ytimiin menemisestä. SDP:n puheenjohtajaehdokkaana Filatov pitää EU:n tärkeimpinä asioina paitsi Emua ja turvajärjestelyitä myös ympäristöasioita ja sosiaalisia kysymyksiä.

- Laman aikana ja taloudellisesti vaikeina aikoina keskityttiin talouteen, mutta me tarvitsemme myös sosiaalista ulottuvuutta. SDP:n historia on sellainen, että me olemme olleet muutosvoima, mutta me olemme pystyneet tarjoamaan edistyksen ohella turvallisuutta ihmisille, Filatov linjaa.

Tarja Filatov vieraili MTV:n Huomenta Suomessa osana SDP:n puheenjohtajaehdokassarjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.