Mainos

Fidzhin sieppaaja torjui sotilashallituksen

Fidzhin sotilasjohtaja Frank Bainimarama kumosi tänään maan perustuslain. Hänen mukaansa Fidzhin nykyinen lainsäädäntö on kuitenkin yhä voimassa. George Speightin johtama vallankaappausjoukko pitää yhä joukkoa maan ministereitä vankinaan.

Bainimarama otti eilen itselleen toimeenpanevan vallan ja julisti maahan poikkeustilan. Fidzhin asevoimat siirsi Bainimaraman johdolla vallan itselleen sen jälkeen, kun liikemies George Speight aseistettuine joukkioineen yritti kaapata vallan aiemmin toukokuussa. Speight otti panttivangikseen pääministeri Mahendra Chaudhryn ja suurimman osan maan ministereistä. Speight on vaatinut mm., että perustuslaki on kumottava ennen kuin hän harkitsee panttivankien vapauttamista.

George Speight, Fidzhin kapinajohtaja

Speight torjui tuoreeltaan sotilashallituksen perustamisen Fidzhiin ja kieltäytyi edelleen vapauttamasta panttivankejaan. Speightin mukaan sotilashallituksella ei ole valtaa hallita, koska sillä ei ole asevoimien täyttä tukea takanaan. Hän sanoi pystyvänsä vakuuttamaan asevoimat loikkaamaan omalle puolelleen.
-Asevoimat ovat pahasti jakautuneet, hän tähdensi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.