Mainos

Fidzhin pääministeri kieltäytyy eroamasta

Fidzhin pääministeri Mahendra Chaudhry on kieltäytynyt taipumasta vallankaappaajien vaatimuksiin erota virastaan, jotta hänet voitaisiin vapauttaa panttivankeudesta.

Fidzhin pääministeri Mahendra Chaudhry

Fidzhiläinen liikemies ja häntä tukeva aseistautunut joukko pitää maan hallitusta ja kansanedustajia jo kolmatta päivää panttivankeinaan parlamenttitalossa. Aiemmin tänään noin 10 kansanedustajaa vapautettiin sen jälkeen, kun he olivat allekirjoittaneet erokirjeensä. He kertoivat vapauttamisensa jälkeen, että kaapparit olivat uhanneet ampua heidät, jos he eivät suostu eroamaan.

Liikemies George Speight joukkoineen tunkeutui toissapäivänä parlamenttiin ja otti mm. koko hallituksen panttivangikseen. Vallankaappaajat toimivat omien sanojensa mukaan "syntyperäisten fizhiläisten puolesta" ja he haluavat syrjäyttää intialaisenemmistöisen nykyhallituksen. Fidzhin presidentti, poliisi ja asevoimat ovat ilmoittaneet, etteivät ne tue vallankaappausyritystä. Presidentti Ratu Sir Kamisese Mara on julistanut maahan poikkeustilan ja maan pääkaupunkiin Suvaan yöllisen ulkonaliikkumiskiellon.

(STT-AFP-Reuters)

Fidzhin hallituksen sivut, joilla mm. varoitus kansalaisille vallankaappauksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.