Mainos

Fidzhin kapinalliset uhkaavat ampua panttivankinsa

Fidzhin kapinallisia johtava George Speight varoitti, että hän ampuu panttivankinsa, jos asevoimat yrittävät puuttua tilanteeseen. Speight pitää maan parlamenttirakennuksessa 31:tä panttivankia, joiden joukossa on maan pääministeri Mahendra Chaudhry.

Kaikki neuvotteluyritykset armeijan kanssa ovat kariutuneet, Speight kertoi pitämässään tiedotustilaisuudessa. -Odotan täällä niin kauan kun on tilanne vaatii, hän sanoi.

Fidzhiin poikkeuslain julistanut ja tällä hetkellä valtaapitävä asevoimien komentaja Frank Bainirama sanoi aiemmin maanantaina, että Speightin vaatimukset ovat mahdottomia. Armeija haluaa pitää Bainiraman mukaan vallan itsellään vielä seuraavat kolme kuukautta, jotta maahan palaisi laki ja järjestys.

Speight puolestaan vaatii, että ylin valta on annettava välittömästi fidzhiläistä syntyperää olevista heimojohtajista koostuvalle "päällikköjen suurelle neuvostolle". Speight on entinen liikemies, joka sanoo pitävänsä fidzhiläistä alkuperää olevien puolta intialaista syntyperää olevaa vähemmistöä vastaan.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.