Mainos

Fiat lykkäsi myyntiä GM:lle kiistan selvittämiseksi

Italialainen Fiat lykkäsi tänään ainakin yhdeksällä päivällä päätöstä autotuotannon myymisestä General Motorsille. GM sopi aiemmin Fiatin kanssa myyntioptiosta, joka astui voimaan tänään.

Yhtiöille on kuitenkin syntynyt erimielisyyttä option ehdoista ja lykkäyksellä haetaan aikaa niiden sovittelemiseksi. Sovittelu päättyy helmikuun alussa.

Myyntipäätöksen lykkäyksen jälkeen Fiatin myyntioptio on voimassa helmikuun 2. päivästä heinäkuuhun 2010 asti. General Motorsin mukaan Fiat Auton rahoitusyhtiön Fidisin myynti ja GM:n osuuden 10 prosenttiin laimentanut osakepääoman korotus olivat yhtiöiden vuonna 2000 tekemän sopimuksen vastaisia ja mitätöivät siten option.

Fiat Auto on kuuden viimeksi kuluneen vuoden aikana tehnyt toiminnallisen tappion viitenä vuotena. Se painoi koko Fiat-yhtymän ennätystappioon vuonna 2002 ja pakotti sen laajoihin uudelleenjärjestelyihin. Fiat Auton ei odoteta palaavan voitolliseksi ennen kuin ensi vuonna.

Markkina-arvioiden mukaan General Motors ei joutuisi maksamaan Fiat Autosta käteistä, mutta sen olisi otettava vastatakseen yhtiön 8,5 miljardin euron velat.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.