FIA-pomo kommentoi huhuja uudesta F1-tallista: "Aika näyttää"

Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt tyrmää huhupuheet uusista F1-talleista kaudelle 2021. Hän sanoo Motorsportille, että tarpeeksi hyviä ehdokkaita ei ole löytynyt.

Virallisia suunnitelmia tallimäärän lisäämiseksi ei ole, mutta silti huhuja on liikkunut siitä, että yksi talli olisi erittäin halukas liittymään F1-sarjaan. Benjamin Durandin johtama Panthera Team Asia haluaa tavoitella paikkaa kaudella 2021.

Todt sanoi kuitenkin Singaporen GP:n yhteydessä, että FIA:aan ei ole mikään tarpeeksi hyvä ehdokas ollut yhteydessä. 

– Tällä hetkellä hyvä asia on se, että meillä on 10 vahvaa tiimiä, joka antaa tavallaan arvoa jokaiselle tallille. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään hakemusta, joka olisi Haasin tasolla. Haas oli uusi talli. Sellaisia mahdollisuuksia voi olla kuten Force Indian tapauksessa, kun Racing Point osti tallin. Olemme tyytyväisiä tämän hetken 10 tallin tilanteeseen. Aika näyttää, jos muutoksia tehdän tulevaisuudessa. Hyvä lukema on 10-12 tallia, Todt kertoo.

Todtilta kysyttiin tarkempaa analyysiä tämän hetken tilanteesta liittyen huhuihin Panthera Asiasta.

– Tulen olemaan varovainen. En kuuntele huhuja tai sellaisia. Olen konkreettinen. Tällä hetkellä en ole kuin kuullut jonkin nettisivuston puhuvan uusista talleista. En ole saanut miltään tallilta vahvaa yhteydenottoa, Todt sanoo.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Venäjän GP.

Lue myös:

    Uusimmat