FIA-pomo kieltäisi F1-talleja ahkeroimasta simulaattoreissa: "Autot ovat liian luotettavia"

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt haluaisi kattojärjestön suitsivan enemmän F1-tallien simulaattorityöskentelyä.

Kauden aikana radalla sallittu testaaminen on formulasarjan säännöissä hyvin rajoitettua, mikä on saanut tallit panostamaan huomattavasti aiempaa enemmän tehtaillaan suoritettavaan simulaattorityöhön.

Todtin mielestä tämä vaikuttaa sarjaan negatiivisesti, koska työ tapahtuu nyt piilossa faneilta ja samalla autojen luotettavuus on kasvanut turhankin hyväksi.

– Joskus asiat muuttuvat hyvään suuntaan, joskus taas vähemmän. Mielestäni autot ovat liian luotettavia. Liian paljon asioita tapahtuu piilossa katseilta. Kuljettajat voivat tehtaalla simuloida kisaviikonlopun aikana milloin tahansa rataa täysin ilman rajoituksia, Todt kommentoi Sky Sportsille.

– Jollakin tapaa kaipaan menneitä aikoja ja yksityisiä testejä. Kaikki valittivat tuolloin, että niitä on liikaa, mutta ainakin silloin pystyi näkemään, mitä on meneillään, Todt lisäsi.

Todtin mielestä sarja hyötyisi siitä, jos tallien keräämän datatiedon käyttöä jotenkin rajoitettaisiin.

– Mielestäni tehtailla tapahtuu liian paljon piiloteltuja simulaatioita. Nykyaikaisuus on tietenkin hyvä asia, mutta sitä pitäisi myös kontrolloida hieman enemmän, Todt puntaroi.

Lue myös:

    Uusimmat