Mainos

Festivaalit eivät kisaa keskenään vaan mittelevät stadionkeikkoja vastaan

Turun Ruisrockin promoottorin Mikko Niemelän mukaan suomalaisfestivaalit eivät kilpaile keskenään verisesti, vaan pyrkivät tekemään tiivistä yhteistyötä ja edistämään alaa yhtenä rintamana. Festivaalit kisaavat yleisöstä pikemminkin maailmantähtien halli- ja stadionkeikkoja vastaan.

– Sekin tosin vaihtelee – tämä kesä tuntuu olevan stadioneilla ja areenoilla todella hiljainen verrattuna vaikkapa viime kesään.

Niemelän mielestä suomalaisfestivaalien hinnat ovat viime vuosina säilyneet hyvin kilpailukykyisinä yksittäisiin konsertteihin verrattuna. Maailmankuulujen poptähtien Helsingin-keikkojen lippujen hinnat kun kipuavat usein jopa sadan euron tuntumaan.

Ruisrockin halvin yhden päivän ennakkolipun hinta on noussut vuonna 2005 pyydetystä 40 eurosta 75 euroon eli 87,5 prosenttia. Samassa ajassa 85 eurosta 125 euroon kivunneen kolmen päivän lipun hinnannousu on jäänyt noin 47 prosenttiin.

– Olemme halunneet pitää erityisesti kolmen päivän lipun sen hintaisena, että yleisö sen pystyy maksamaan. Haluamme myös kannustaa yleisöä tulemaan festareille useammaksi päiväksi. Meillä on paljon nuoria asiakkaita, jotka eivät ole kovin varakkaita.

Niemelän mukaan eniten myyty Ruisrock-lipputyyppi on vaihdellut vuosittain. Kolmen päivän lippu on yleensä ollut suosituimpien joukossa, samoin yhden päivän lippu lauantaiksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.