Mainos

Festivaalikaupungin pormestarilta vaaditaan eroa

Saksan festivaalikaupunki Duisburgin pormestaria, Adolf Sauerlandia, vaaditaan eroamaan. Erovaateen taustalla on Duisburgissa lauantaina järjestetyillä festivaaleilla syntynyt tungos, jossa kuoli 19 ihmistä.

Sauerland myönsi WDR-kanavalle, että vihaiset surijat ovat jo käyneet hänen kimppuunsa.

Kertoman mukaan viranomaiset varoittivat kaupungin pormestaria ennakkoon siitä, että festivaalialue on liian pieni yli miljoona osallistujaa houkuttelevalle festivaalille. Spiegel-lehden mukaan Duisburgin viranomaiset hyväksyivät tästä huolimatta festivaalijärjestäjiltä normaalia suppeammat turvatoimet. Lehden mukaan festivaalien hätäuloskäynnit eivät olleet vaadittavan leveitä eikä paikalla ollut paloviranomaisia.

Saksan poliisien liiton puheenjohtaja Rainer Wendt sanoo, että syyllisiä tapahtuneeseen ovat kaupunki ja tapahtuman järjestäjät, joita varoitettiin ennakkoon kaupungin sopimattomuudesta tapahtumapaikaksi.

Viranomaisten toimet on tuomittu mediassa moneen otteeseen.

- Vaikka syyttäjän työ on edelleen kesken, on ilmiselvää, että Duisburgin kaupungin viranomaiset epäonnistuivat täydellisesti, kirjoitettiin Neue Rhein Zeitun -lehden pääkirjoituksessa.

- Onnettomuusiltana, samalla kun vakavasti loukkaantuneita ihmisiä menehtyi sairaalassa, viranomaiset yrittivät raukkamaisesti puolustella festivaalin turvallisuussuunnitelmaa, pääkirjoituksessa jatketaan.

NRZ-lehti kirjoittaa kaupungin pormestarin sanoneen, että uhrien käyttäytyminen oli osasyy tapahtumiin.

- Pormestarin kyynistä suhtautumista on mahdotonta hyväksyä.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.