Mainos

Festaritupakointia ei rajoiteta vielä ensi kesänä

Tupakointiin festivaaleilla ei puututa vielä ensi kesänä. Festivaalitupakoinnin pelisäännöt ovat osa suurempaa tupakkalain uudistamisen kokonaisuutta, joka jumittaa tällä hetkellä perustuslakivaliokunnassa.

Alun perin lakien oli tarkoitus tulla voimaan kevään aikana.

- Asia ei ole kaikkein kiireellisimpien asioiden joukossa, eikä asia ole myöskään aivan ongelmaton, sanoo perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (Kok.).

Suomen Rockfestivaalit ry:n puheenjohtaja Juha Koivisto pitää tärkeänä, että tapahtumajärjestäjiä kuullaan vielä kertaalleen ennen kuin lopullista lakitekstiä hiotaan. Lakiehdotuksessa tupakointi halutaan kieltää yleisötilaisuuksissa, jossa osallistujat oleskelevat paikallaan ja voivat täten altistua tupakansavulle.

Hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo, että kiisteltyjä ohjeita tullaan selventämään siten, että tapahtumanjärjestäjille saadaan selkeät merkit, miten toimia. Tupakointikieltoa esitetään ainoastaan esiintymislavojen edustoille.

- Tapahtumanjärjestäjät määrittävät lavan edessä olevan alueen savuttomaksi ja vastaavat siitä, miten se merkitään, Tuominen sanoo.

Koiviston mukaan järjestäjille tulee jättää myös riittävästi omaa harkintaa lain soveltamiseksi.

- Tupakoinnin kieltäminen tietyillä alueilla on parempi kuin se, että tupakointi sallittaisiin vain pienellä alueella. Yleisön pakkautumisesta tupakkapaikoille voi aiheutua häiriötä ja ongelmia, Koivisto toteaa.

Eduskunnan virallinen sinetti tupakoinnin vähentämiseksi annetun lain muuttamisesta venynee Tuomisen arvion mukaan yli kesän. Siihen sisältyy muun muassa tupakkatuotteiden esilläpitoa koskeva kielto, jota tupakkateollisuus on vastustanut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.