Mainos

Festariromantiikka vetää yleisöä, Provinssirock liki loppuunmyyty

Kesän musiikkifestivaalien lipunmyynti käy kuumana. Ensi viikonloppuna Seinäjoella pidettävän Provinssirockin lipunmyynnissä on tehty valtava loppukiri ja kaikki liput on jo myyty loppuun perjantaita lukuunottamatta.

30-vuotisjuhlaansa viettävässä Provinssirockissa nähdään yli 70 artistia, muun muassa ensimmäisen julkisen esiintymisensä Suomessa tekevä Foo Fighters. Suomalaisista lavalle nousevat muun muassa Apulanta, Negative, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Paula Koivuniemi ja Tuomari Nurmio ja Hunajaluut.

Provinssirockin festivaalialueelle mahtuu noin 25 000 ihmistä.

Myös Ruisrock hyvässä vedossa

Festivaalipromoottori Juhani Merimaa kertoo, että lippuja myydään hyvää tahtia myös sekä heinäkuun alussa pidettävän Turun Ruisrockin että elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Vantaalla rämisevän Ankkarockin osalta. Merimaan mukaan lippuja on molempiin vielä jäljellä, vaikka myynnissä ollaankin edellä viime vuotta.

Merimaa kertoo, että varsinkin Ruisrockiin lippuja on myyty jo viime vuoden puolella. Myös hän toteaa kokemuksen osoittaneen, että lipunmyynti kiintyy tapahtuman lähetessä. Hän uskookin, että viime vuoden kävijärajat ylittyvät.

- On onnistuttu hankkimaan mielenkiintoisia esiintyjiä ja festariliput ovat vielä suhteessa konserttilippuja edullisempia, Merimaa selittää.

Puistoblues viime vuosien luvuissa

Järvenpäässä tämän kuun viimeisenä viikonloppuna pidettävän Puistobluesin lipunmyynti on sujunut hyvin. Festivaalin johtaja Jouni Hyytiäinen arvioi, että lippuja menee tänä vuonna viime vuosien malliin. Esimerkiksi viime vuonna niemelle myytiin noin 6500 lippua.

- Paljon tämän yli ei halutakaan mennä, sillä festivaali halutaan pitää piknikkityyppisenä. Noin 6500 myytyä lippua tarkoittaa arviolta 9000 vierasta, kun mukaan lasketan lapset, yhteistyökumppanit ja talkoolaiset, Hyytiäinen laskee.

Hyytiäisen mukaan Puistobluesin lipunmyyntipiikki ajoittuu perinteisesti juhannukselle.

- Mehän olemme pitkälti säiden armoilla ja juhannuksena tai sen jälkeen tiedetään jo, minkälaista säätä on luvassa festivaalin ajaksi.

http://www.provinssirock.fi/

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.